Medaljer på Världsungdomsspelen

• 20 jul 2021

image: Medaljer på Världsungdomsspelen

Lucas Törnström vann 400 m överlägset på den fina tiden 50.06. Victor Törnström tog silver på 300mh på tiden 40.40 och Edvin Sidwall kom trea på 9.45.

Årets VU var något bantad men äntligen arrangerades en nationell tävling och många av Sveriges bästa ungdomar var på plats. DSK Friidrott skickade en liten men en riktigt bra trupp. Det blev hela tre medaljer, en fjärdeplats , en femteplats o ytterligare några riktigt bra personliga rekord. Lördagen inleddes med en hel del regn, men det skyfall som förutspåddes kom aldrig och söndagen bjöd på riktigt bra friidrottsväder. Höjdpunkten under lördagen var ett silver för Victor Törnström på 300m häck i P17. Tyvärr började det ösregna precis innan starten på häckloppen och i tjejernas lopp fick vi se två ordentliga fall. Lite nervöst var det allt på läktaren. Victor öppnade dock säkert och tog det sedan lite lugnt i kurvan innan en grym spurt såg till att han blev tvåa med god marginal. Åt Hellas Olle Billgren gick inget att göra. Tidigare på dagen hade Noah Busch, Markus Brodin och Lucas Törnström sprungit 200m i P17. Lucas blev 5.a några hundradelar från personligt rekord, något som Markus fixade med 23,63 och Noah var bara 10 hundradelar från sitt personliga rekord.

Söndagen inleddes för DSK’s räkning med Edvin Sidwall som sprang 80m i P15. En klar heatseger gav en finalplats! Det fanns möjlighet till medalj med ett bra lopp. Och det levererade verkligen Edvin och med en perfekt fällning över mållinjen hade han tusendelarna på sin sida och bronset bärgades. Det blev dock inte dagens höjdpunkt utan i P17 400m tog Lucas Törnström GULD! Efter ett nästan perfekt lopp så vann han med över 1,5 sekunder. Nytt pers o nytt klubbrekord med tiden 50,06. Nästa gång går han under 50 sekunder. Lite i skymundan satte Noah nytt personligt rekord och blev 13.e.
Dagen avslutades med ett mycket spännande 800m-lopp i P17. Markus Brodin och Alexander Davidsson-Eriksson sprang för DSK. Och i ett lite stökigt lopp gick Markus fram och drog på andra varvet. Han ledde in på upploppet men blev på de sista metrarna förbisprungen av tre killar. Alexander kämpade på och satte nytt säsongsbästa och kom in på 8.e plats. Båda var dock lite missnöjda trots ett väldigt bra lopp.

Som vanligt levererade Göteborg o Örgryte en fantastisk tävling. Nästa år hoppas vi på en mer normal tävling och att DSK skickar en lite större trupp till en av Sveriges bästa tävlingar.