Danderyds OS


Danderyds-OS 2022!

Genomfördes på nyrenoverade löparbanor på Danderyds gymnasium! 

Här hittar du alla resultat:

>> Resultat

Följande vandringspriser delades ut:

Aktivitetskampen vinns av den skola som har flest deltagare i förhållande till totalt antal elever.
Skolkampen vinns av den skola som får ihop flest medaljpoäng (3p guld, 2p silver, 1p brons).
Deltagarkampen vinns av den skola som har flest grenstarter, dvs alla deltagares starter i respektive gren räknas.
Lågstadiestafetten är 4x100m för åk 2-3.
Mellanstadiestafetten är 6x200m för åk 4-6.Årets vandringspokaler:

Skolkampen - skolan med högst deltagarandel:

Deltagarkampen - flesta deltagarpoäng (1 start = 1 poäng)

Resultatkampen - Medaljpoäng (3p guld, 2p silver och 1p brons)

Lågstadiestafetten:

1. British International School of Stockholm 
2. Baldersskolan
3. Ekebyskolan

Mellanstadiestafetten:

1. British International School of Stockholm 
2. Elevverket
3. British International School of Stockholm team 2

Grattis till de vinnande skolorna!!

Danderyds-OS är Danderyds egna Olympiska spel i friidrott, och arrangeras varje år för skolbarn i Danderyd i klass 2-6 och det är helt gratis!
Tävlingen har arrangerats av Danderyds SK sedan 1972!

------------------------------------------------------------------------------

Äldre resultat nedan

Tips till föräldrar: Alla kan inte vinna men alla kan försöka sätta personligt rekord och här nedan kan du se resultat från tidigare år: 

Resultat 2021:

Individuella Resultat

Tävlingsrekorden finns här:
Ny Rekordtabell

Resultat 2020:

Resultat lågstadiestafetten
Resultat mellanstadiestafetten

Vi genomförde Danderyds OS även i år men begränsat till våra två stafetter. Det blev en solig dag på Danderyds gymnasium med många snabba stafettlöpare!
Vi hoppas på många deltagare när vi nästa år arrangerar Danderyds OS för 50:e gången!

Resultat 2019:

Resultat här!
Stafettresultat

Skolkampen vanns av British International med 61p med Enebybergs skola på 56p och Ekebyskolan på 49p på andra resp tredje plats.
Resultat Skolkampen

Aktivitetskampen vanns av Ösbyskolan för nionde året i rad! De hade fantastiska 89,6% deltagarandel! Svalnässkolan kom på andra plats och Baldersskolan på tredje.
Resultat Aktivitetskampen

På Danderyds OS är personliga rekord lika viktiga som medaljer och om du vill jämföra dina resultat finns här de senaste årens resultatlistor:

Resultat 2018
Resultat 2017
Resultat 2016
Resultat 2015
Resultat 2014
Resultat 2013

 

Resultat 2018

Danderyds OS har följande vandringspriser:

Aktivitetskampen vinns av den skola som har flest deltagare i förhållande till totalt antal elever. Detta pris tycker vi är det mest prestigefyllda i Danderyds OS.
1. Ösbyskolan vann på 73% för åttonde året i rad!
2. Baldersskolan 41%
3. Elevverket 36%

Komplett resultatlista: Aktivitetskampen 2018

Skolkampen vinns av den skola som får ihop flest medaljpoäng där guld ger 3, silver 2 och brons en poäng. Resultat (uppdaterat 180910 14:25).
Resultat 2018:
1. British International 49p
2. Kevingeskolan 48p
3. Kyrkskolan 46p

Komplett resultatlista: Skolkampen

Skolstafetterna 2018 bjöd som vanligt på ordentlig spänning och täten växlade flera gånger under loppen. I lågstadiestafetten vann till slut British International före Kevingeskolan och Elevverket. I mellanstadiestafetten vann Kyrkskolan följt av Enebybergs skola och Kevingeskolan.
Resultat 2018: Stafetterna

--------------------------------------------------------------

Danderyds-OS arrangerades för första gången i samband med OS i München 1972.

2010 blev Danderyds-OS nominerat till Vattenfalls energispridarpris när Fryshusandan besökte Danderyd. I samband med detta gjordes en film om tävlingen som du kan se här!

Nomineringen löd: "Utan friidrottskunskaper öppnar man upp för alla att vara med. Ett fantastiskt arrangemang som visar att det är viktigt att bjuda in, så unga får prova på utan att fokusera på om man är bäst vilket gör att alla ungar känner sig sedda. Ett viktigt och fantastiskt engagemang som Danderyd SK Friidrott har för Danderyds unga."

--------------------------------------------------------------

Ännu äldre resultat:

Resultat OS2016

Aktivitetskampen vinns av den skola som har flest deltagare i förhållande till totalt antal elever. 
Här är en film med Ösbyskolan från tävlingen: Ösbyskolan2016
Förra årets film: Ösbyskolan2015
Även Ekeybyskolan har en film: Ekebyskolan2016 

Aktivitetskampen_resultat

Skolkampen vinns av den skola som får ihop flest medaljpoäng. B
Skolkampen_resultat

Årets stafetter bjöd på ordentlig spänning: 
Stafetterna

Danderyds-OS 2015
2015 års tävling bjöd på en fantastiskt skön lördag med sol större delan av dagen.Söndagen är sannolikt den regnigaste dagen i Danderyds OS historia men det var en fröjd att se alla tappra deltagare trotsa vädret och ändå genomföra tävlingen. Ett viss minskning av antalet deltagare blev det och glassförsäljningen var blygsam under söndagen men vi kan inte klaga då vi har haft en otrolig tur med vädret de allra flesta åren. Det blev lite färre OS rekord mot tidigare men de som slogs var desto mer imponerande.

Aktivitetskampen vinns av den skola som har flest deltagare i förhållande till totalt antal elever. Ösbyskolan vann för femte året i rad med fantastiska 78%! Tvåa kom Elevverket som med 57% ökade rejält jämfört med förra året. Trea kom Baldersskolan med 38%. Väldigt högt deltagande trots söndagens skyfall!

Skolkampen vinns av den skola som får ihop flest medaljpoäng. Tack vare mycket starka insatser i bl a kula vann Vasaskolan i år, strax före Kyrkskolan och därefter Stockundsskolan. 

Resultat Danderyds-OS 2015
Individuella resultat
Aktivitetskampen
Skolkampen

Danderyds-OS 2014
I likhet med de flesta Danderyds-OS var vädret fantastiskt och glassförsäljningen uppskattades mycket. Denna tävling, som är en av Sveriges största skoltävlingar, lockade som vanligt väldigt många deltagare. Nästan 700 skolbarn eller 27% av alla skolbarn i Danderyd! Många starka insatser gjordes, ibland blev det rekord, medalj eller personligt rekord, men många som provade på friidrott för första gången fokuserade på det viktigaste: att delta och ha kul!

Det är gratis att delta och många tog chansen att uppleva den positiva stämningen som alltid finns under Danderyds-OS. Våra hårt jobbande funktionärer försökte på alla sätt att skapa en rolig tävling. Den 43:e upplagan av tävlingen startade på lördagmorgonen med traditionsenlig inmarsch, nationalsång och tal av tävlingsledaren PJ Trollsås. Han berättade bland annat att Anna Silvander, som helgen innan vann 800m på Finnkampen, deltagit många gånger på Danderyds OS men aldrig kommit bättre än 4:a. Det lönar sig alltså att fortsätta träna även om man inte vinner, bara man har roligt! Och vill man börja träna med DSK finns all information här!

Danderyds gymnasium flödade i sol hela helgen och humöret var på topp såväl bland deltagare som funktionärer. Ta gärna en titt på alla bilder som finns nedan. 

Tack för alla positiva omdömen om tävlingen från föräldrar, deltagare och all publik. Det värmer och gör det lika roligt att arrangera Danderyds OS varje år!

I år vann Balderskolan lågstadiestafetten följda av Svalnässkolan och 3:a var Enebybergsskolornas gemensamma lag. Det skilde bara tusendelar mellan 2:an och 3:an! Mellanstadiestafetten vanns av Brageskolan efter en formidabel upphämtning på sista sträckan, 2:a kom Kyrskolan och 3:a Stocksundsskolan.

Förutom stafetterna har Danderyds-OS två vandringspokaler:

Aktivitetskampen vinns av den skola som har flest deltagare i förhållande till totalt antal elever. Ösbyskolan vann för fjärde året i rad med fantastiska 75%! före Enebyskolan och Svalnässkolan. Värt att nämna British Primary som klättrat snabbt de senaste åren och nu hade 49% på fjärde plats!

Skolkampen vinns av den skola som får ihop flest medaljpoäng. Kyrkskolan vann med minsta möjliga marginal till Brageskolan tätt följd av Vasaskolan. Grattis!