Seniorer och veteraner

 


Veteran SM 2021 var på Öland med flera glada deltagare från både DSK och andra föreningar.

DSK har en växande veteransektion som tränar flitigt och välkomnar fler deltagare. Man klassas som veteran det år man fyller 35 och det finns tävlingar där flera deltagare är över 90 år gamla så det är aldrig försent att börja!

Vi välkomnar även de som inte riktigt nått veteranålder än, men som är nyfikna på friidrott som ett sätt att hålla sig aktiv.

Det är inte något krav att tävla, men det kan varmt rekommenderas som ett sätt att utmana sig själv. Även om friidrott är en individuell sport så kännetecknas den av en fantastisk gemenskap där alla tävlande stöttar varandra. Distriktsmästerskap och Veteran SM går varje år, både inomhus och utomhus, men det kan vara värt att ha följande evenemang i sikte:

Veteran VM 2024 (uppskjutet från 2022 pga pandemin) går i Göteborg!

Vi ser fram emot en stor DSK trupp i Göteborg!

Kontaktperson för veteranverksamheten är Mikael Busch (mikael@dskfri.se)

Träningstider

Under utomhussäsongen tränar vi på Danderyds gymnasiums arena, ofta tillsammans med de äldre ungdomarna:

Tisdagar 17.30-19.00
Torsdagar 17.30-19.00
Lördagar 11.30-13.30

Mikael Busch har genomgått en flerdagarskurs "Friidrottsträning för veteraner" anordnad av Svenska Friidrottsförbundet och står till tjänst för de veteraner som vill prova på olika teknikgrenar (spjut, slägga, kula, diskus, höjd, längd, tresteg, häck och stav). Han hjälper även gärna till att anpassa veteranernas träning efter ambition och intresse. Redskap finns att låna.

För de veteraner som inte kan träna dessa tider eller vill träna med andra klubbars veteraner går det att köpa ett träningskort till Sollentunas friidrottshall. Kortet ger tillträde till hallen inkl redskap för alla grenar samt gym i två plan och gäller vardagar 8-15 samt 20:30-22, och helger 8-15 i Sollentunahallen (kontakta veteranansvarig för mer info). Kortet köps i webshoppen: https://www.dskfri.se/shoppen/veteran/, priset är 3000 kr och gäller tom juni månad året efter.

Det går även att träna på Bosön (inträdet betalar man själv) https://boson.nu/idrottsytor/

Bli veteranmedlem

Om du är intresserad av att bli medlem och vara med i veterangruppen ber vi dig skapa ett medlemskonto genom att klicka här. För den som endast vill bli medlem för att tävla i långlopp och betala alla anmälningsavgifter själv, välj "Veteran/seniormedlem", annars väljer du "Ingen medlemsavgift". När kontot är skapat får du ett mail där du kan aktivera ditt konto. Därefter anmäler du dig till veterangruppen genom att klicka på Veterangruppen längst ner på denna sida och följa instruktionerna.

För vår veteranverksamhet har vi några enkla regler:

  1. För att få tävla för Danderyds SK som veteran på arenatävlingar krävs att man betalar medlemsavgiften och veteranavgiften (se avgifter). Avgifterna faktureras i början av varje år.
  2. Klubben betalar inte de aktivas deltagaravgifter utan man anmäler dig själv på arrangörernas hemsidor. Om arrangören fakturerar direkt till DSK kommer DSK att återfakturera deltagaravgifer till tävlande.
  3. De aktiva får deltaga vid gemensamma veteranträningar och har då tillgång till DSK's utrustning på Danderyds gymnasiums IP (spjut, kulor, diskus, häckar, startblock, höjdhoppsbädd, stavhoppsbädd, stavar etc.) 
  4. DSK Tävlings- och träningskläder får köpas för självkostnadspris och vi rekommenderar att dessa används vid alla arenatävlingar. Vid mästerskap är det ett krav att använda reglementsenlig tävlingsdräkt. 

Välkommen till Danderyds SK Friidrott!!

Logga in på ditt medlemskonto

Alla aktiviteter

Alla aktiviteter ni kan anmäla er till.

Veteranverksamhet / Träning

Nivå
Aktiviteter
Veckodag
Platser kvar
1
mån
38
Aktivitet
Ålder
Period
Status
Veckodag
Platser kvar
Veteraner Friidrott 2024
Ålder: 35-99 år
Period: 1 jan - 31 dec 2024
Veckodag: mån
35-99 år
1 jan - 31 dec 2024
  • Öppen för bokning
mån
38/50