DSK Friidrott är landets 20.e bästa klubb!

• 16 nov 2023

image: DSK Friidrott är landets 20.e bästa klubb!

Nu har sista SM-tävlingen för 2023 genomförts och statistiken för SM-pokalen är uppdaterad. Vi blev nu 20.e bästa klubb (plats 19  2022) av 160 klubbar baserat på poäng på SM-tävlingar. Helt fantastiskt! Klubbens aktiva tog hela 12 medaljer på USM, JSM, Mångkamps-SM och stafett-SM.

DSK fick sina första senior-poäng på mycket länge tack vare att Marcus Brodin placerade sig som 5,a på 800m inomhus.

Bland juniorerna blev DSK Friidrott 15.e bästa klubb och tittar vi bara på juniorer ”män” så blev vi 7,a. Totalt var det 59 klubbar som tog poäng på juniorsidan. Bland ungdomar (15-17år)  blev det nu plats 38.a av 106.

Ser vi till klassen P19 där vi har haft flest tävlande, så slutade DSK Friidrott som en grymt stark 2,a bakom MAI. Och detta utan att varken Marcus Brodin eller Victor Törnström var med på JSM i Täby!