Fortsatta framgångar för våra ungdomar på IJSM

• 4 mar 2023

I helgen så arrangerades IJSM/IUSM i Sveriges finaste friidrottshall i Karlstad. I nya Eva Lisa Holtz-arena tävlade 8 av DSK Friidrotts ungdomar. Den lilla truppen såg till att bärga hela 2 GULD och 2 BRONS samt en massa fina placeringar under helgens tävlingar.

Tävlingen startade under lördagen med sprintloppenpå 60m för P19 och P17. Victor Törnström såg enkelt till att gå till final i P19 och Edvin Sidwall gjorde samma sak i P17. Det fanns viss chans till medalj för Victor som kvalade med 4.e bästa tid, medan Edvin var strået vassare och kvalade till eftermiddagens final med näst bästa tid och nytt personligt rekord på 7,00.

Edvin var först ut i finalerna och efter en lite sämre start så blev det ändå ett välförtjänt BRONS för honom. Formen var det inget fel på så han efteranmälde sig även till längdhoppet på söndagen.

I P19 gick det fort och även om Victor förbättrade sin till 7,00 så blev han nu 5,a. En bra inledning av DSK’s friidrottare vilket pekade på att formen för alla var bra!

Dagens huvudgren för DSK Friidrott var ändå 400m i P19 med fem anmälda killar. Markus Brodin med årets bästa resultat i Sverige, samt även Viktor och Erik Skoglund och Alexander Davidsson Eriksson med riktigt bra resultat under säsongen, samt Lucas Törnström som skulle göra säsongsdebut. Tyvärr fick Lucas kasta in handduken efter uppvärmningen, en tråkig förkylning ställde till det. Men det fanns ju ändå stora möjligheter att få med alla 4 till en final.

Markus sprang i heat 1 och efter ett ohotat lopp så sprang han in som heat-segrare. I heat två skulle både Viktor och Alexander tävla om segern och den givna platsen i finalen. Utöver heat-segrarna så skulle även  de två bästa tidern komma med till finalen. I ett lopp där Viktor gick upp och drog var det till slut Alexander som korsade mållinjen först. Det blev nu några minuters nervös väntan för Viktor. Skulle hans tid räcka. I heat 4 sprang sedan Erik Skoglund och som han sprang. Nytt säsongsbästa med god marginal och han sprang in som 2.a i heatet och tog den sista platsen i finalen. Tyvärr räckte det inte för Viktor den här gången. Men DSK Friidrott fick nu med tre atleter i finalen på 400m i P19.

Söndagen inleddes med höjdhopp i F17 för DSK Friidrott. Saga Ågren Lundman gjorde SM-debut och som hon hoppade. Tog enkelt de första höjderna och var sen ytterst nära att ta 1,55 som hade varit ett nytt personligt rekord. Saga blev nu 11,a i ett tufft startfält.

Dagen fortsatte med längdhopp för P19. Här fanns det medaljchanser för Victor Törnström som kom in till tävlingen med årets tredje bästa resultat i klassen. Även Viktor Skoglund som efteranmält sig efter att ha missat finalen på 400m och målet var ett nytt personligt rekord och helst över 6 meter. Han lyckades nästan med båda. Nu hoppade han 5,97 och blev 22,a. Det gick lite bättre för Victor. Han ledde faktiskt tävlingen från sitt första hopp till sitt sista. Hoppade direkt årsbästa med 7,19 och konkurrenterna inklusive Melvin Lycke Holm lyckades aldrig hoppa förbi honom. Vinstresultatet blev till sist 7,20 och hade han haft lite mer tur med planken så fanns det knappa övertrampshopp som var upp emot 7,40!

Direkt efter P19 längd skulle även P17 hoppa. Edvin som inte hoppat längd på ett år låg plötslig 3,a i tävlingen efter tre hopp. Ivrigt coachad av pappa Peter samt Victor så blev han tyvärr till sist om-hoppad av längdspecialisterna. Men en 4,e plats på USM utan någon träning bådar gott inför framtiden!

Nu väntade alla DSK supporters på den spännande finalen på 400m i P19. En av tävlingens absolut sista grenar. Högljutt påhejade av föräldrar och ledare så sprang våra tre killar (Markus, Alexander och Erik) grymt bra. Markus hade en tuff uppgörelse i täten med IFK Lunds, Jeroen Person, men han fick släppa Markus förbi sig efter 300m och sen var det inget snack om vem som skulle vinna. Markus satte nytt personligt rekord och klubbrekord för seniorer inomhus med 48,60. Segern var aldrig direkt hotad. Bakom tätduon så satsade Erik allt. Han låg 3.a in på upploppet men där tog tyvärr krafterna slut. Desto roligare att det var en annan kille från DSK Friidrott som såg till att hålla de övriga bakom sig. I sista kurvan och in på upploppet sprang Alexander Davidsson Eriksson förbi övriga tävlande och vann ett välförtjänt BRONS och hans första tid under 50 sekunder. Nya personliga rekordet är nu 49,80.

Under helgen så tog DSK Friidrotts killar och tjejer 2 GULD, 2 BRONS, en 4,e plats, en 5.e plats, en 6.e plats, en 8.e plats, en 11.e plats och en 22.a plats.