Tävlingsresan till Quality Hotel Games

• 26 jan 2022

Trots pandemirestriktioner och nya begränsningar så var det ett mindre gäng DSK atleter som kom iväg på den inplanerade tävlingsresan till Växjö och Quality Hotel Games. Efter en helt och hållet inställd inomhussäsong 2021 så var det väldigt roligt att äntligen få tävla igen. För de flesta var detta säsongsdebuten.

Vi som åkte var Viktor Skoglund, Erik Skoglund, Noah Busch, Victor Törnström, Lucas Törnström, Viktor Hedborg, Emelie Lundqvist, Cornelia Cedergren och så Nil som tränare och Karin som ledare. Mats och Lena Törnström var också på plats på arenan för att coacha och heja.

Efter tågresan från Stockholm till Växjö så var det redan på fredagskvällen dags för 200 m för Erik Skoglund. Erik sprang ett bra lopp på det nya personliga rekordet 23.45. I 200 m loppet så deltog även Zion Eriksson från Falu IK som sprang fantastiskt fort, han sprang den 2:a snabbaste tiden inomhus genom tiderna i Sverige, 20.93. Grymt kul att se!

Lördag fm så var det dags för Emilie Lundqvist att tävla i F14 60 m och kula och Cornelia Cedergren i 60 m. Grenarna gick lysande! Emilie stötte 8.73 och persade med hela 79 cm! Stöten räckte till en 2:a plats i tävlingen. Direkt efter kulan var det dags för 60 m. Emelie sprang på nära pers, 8.44, och kom på en fin 4:e plats.

Cornelia Cedergren hade all sin fokus på F13 60 m den här helgen och fokuset räckte väldig långt, Cornelia vann hela tävlingen på det nya personliga rekordet 8.72.

Efter en god lunch på restaurang på stan så var det dags för Viktor Hedborg och Viktor Skoglund att tävla. Viktor Hedborg skulle springa sitt blott andra 1500 m lopp i ”karriären” (det första i Turebergs Explosiva några dagar tidigare). Loppet löpte på bra, men efteråt kunde Viktor H konstatera att han fegade lite, så det blev inget nytt personligt rekord eller klubbrekord utan tiden landade på 4:23,03, men en fin 3:e plats i tävlingen.

Viktor Skoglund sprang 400 m och gjorde ett bra lopp på det nya perset och klubbrekordet för P18 50.10. ”Drömgränsen” 50 s är inte långt borta. Vi som var på plats fick också chansen att se Carl Bengtström, Örgryte, springa 400 m på 45.91, den 3:e bästa tiden som en svensk sprungit inomhus. Grymt snabbt lopp!

Söndagens tävlingar inleddes med kula och Victor Törnström. Han stötte långt och kulan landade på 13.68. Nytt personligt overallrekord (ute/inne) med mer än 1,5 m och krossat klubbrekord för P17!

I 60 m så ställde DSK upp med tre aktiva, Lucas och Victor Törnström och Noah Busch. Lucas sprang in på det nya perset 7.13 och kvalificerade sig för finalen genom att vinna sitt försöksheat och Noah som debuterade på sträckan kom i mål på fina 7.84. Victor T sprang också till sig en finalplats på tiden 7.25, som förstås var personligt rekord. I finalen så sprang Victor T (Lucas hoppade över finalen) och förbättrade sin tid ytterligare till 7.09, vann tävlingen, och innehar nu det nya klubbrekordet i P17 samt Män.

Victor T hoppade även väldigt långt i längdhoppet, hans längsta hopp mätte till grymma 6.86 efter att ha hoppat alla de längsta hoppen i tävlingen. Återigen, nytt pers och nytt klubbrekord i P17 samt M. (Båda de rekorden är från 1988 resp 1992 så det var på tiden att de slogs).

Viktor Skoglund sprang 800 m sent på söndag eftermiddag. Lite oro fanns hur benen skulle kännas efter 400 m loppet dagen innan, men de kändes bra! Viktor hamnade i ett bra heat med bra pace och efter ett starkt slutvarv kom han i på den mycket fina tiden 1:56,01. Viktors tredje snabbaste tid på 800 m inkl utomhustider och ett klart pers inomhus, klubbrekord i P18 samt Män.

Nu återstod bara den sista grenen för dagen och för hela tävlingen, 400 m för P17, där sprang både Lucas Törnström och Noah Busch. Lucas fick till ett kanonlopp trots att han fick springa själv utan draghjälp. Han kom in på den mycket fina tiden 49.44, nytt pers och förstås (!) nytt klubbrekord i P17. Noah sprang in på tiden 56.56, ett solklart pers med 5 sek!

Sammanfattningsvis så hade vi en fantastiskt rolig helg i Växjö med mycket friidrottsglädje och trevligt umgänge. IFK Växjö arrangerade en mycket proffsig tävling med websändningar och skickliga speakers och det var hög klass på startfälten. Vi kommer gärna igen nästa år, men då hoppas vi innerligt att vi slipper alla restriktioner så att alla som vill från DSK kan hänga på.