Storslam i mångkamp i Karlstad

  • 16 nov 2021

I lördags, den 13/11, så deltog Hanwen (2010) och Hanyu (2014) Dong i en mångkampstävling i den anrika Våxnäshallen i Karlstad, arrangör var Kils AIK.

I klassen U12 tävlade killar och tjejer tillsammans och ett flertal duktiga norrmän fanns på plats. Tävlingen började med Hanwens favoritgren, 60 m. Han sprang på tiden 8.63 och var klart snabbast.

Nästa gren var höjd, en gren som Hanwen endast övat på ett par gånger utomhus på höjdhoppsmatten på DaGy. Han visste inte alls hur det skulle gå och han var väldigt nervös. Han gjorde ett superresultat på 1,33 och blev tvåa i grenen! Det går bra att träna och tävla på samma gång. 

Nästa gren var längd och där har Hanwen bättre självförtroende, han vann på den finfina längden 4.63 (endast 3 cm från klubbrekordet). Sista grenen var kula och där landade kulan på 8.07 och det räckte till en 3.e plats i grenen.

Totalseger till Hanwen på den fina totalpoängen 3177. (Poängtabellen som användes var flickornas tabell eftersom det var en blandad tävling).

Lillebror Hanyu tävlade också i mångkampen i klassen P8. Grenarna var 60 m, längd och kula och även Hanyu fick åka hem till Danderyd med en stor fin pokal.

Stort Grattis till en fin tävling Hanwen och Hanyu!