Vi minns Börje Åberg

  • 12 jan 2021

DSKs mest trogne supporter, styrelsemedlem sedan 1956 och instiftare av Börje Åbergs stipendiefond avled på morgonen den 5/1 2021 på Danderyds sjukhus. Börje blev 84 år.

 

Börje var DSKs goda minne, välgörare och meste supporter. Redan 1956 satte han sig i DSKs styrelse och från 1969 fram till 2017 hade han uppdraget som Klubbsekreterare. 2017 tog han istället plats i DSKs Alliansstyrelse som Arkivarie. 

Under sina dryga 65 år i DSKs ideella tjänst förde Börje statistik, samlade in och arkiverade reportage om föreningens framgångar och lät många nya i föreningen ta del av DSKs långa historia. 

Så sent som i mitten av december jobbade Börje med att sammanställa de nominerade ledarna och aktiva som var aktuella för Börjes eget DSK-stipendium. Börje Åbergs Stipendiefond instiftades redan 1998 och har årligen delat ut stipendier och även stöttat medlemmar med bl a träningsavgifter. Många friidrottare har genom åren fått generösa stipendier ur Börjes fond.

Med Börje försvinner en del av vår historia, även om han som ingen annan noggrant dokumenterat och arkiverat allt som hänt i DSK.
Vi kommer att sakna dig och din kunskap, generositet och stora hjärta för DSK. 

Jan Berneryd, ordförande DSK Idrottsallians