Medaljregn på Ungdoms-SM

  • 2 nov 2020

Augusti har varit en fantastiskt framgångsrik månad för Danderyds SK Friidrott på Ungdoms-SM. Nil's  träning ger nu verkligen resultat och vår lilla klubb har nu tagit hem 6 medaljer och 6 topp-6 placeringar på 14 starter.

I helgen genomfördes USM i löpning i Norrköping och det var bara de 16  bästa i varje gren som fick starta. Det var alltså en bedrift att bara få vara med! Victor Törnström lyckades både ta ett guld och ett silver på 300m häck resp 300m. Roligast var att han fick sällskap av brorsan Lucas på prispallen i 300m häck, där han kom 3.a. Lucas gjorde även ett grymt lopp på 300m och sprang snabbare än någon gjort tidigare på säsongen, men i helgen räckte det "bara" till en 6.e plats.

På 800m i P16 var Viktor och Erik Skoglund nära att  upprepa bedriften från 2019 och ta två medaljer. Efter ett fantastiskt lopp tog Viktor silvret och Erik var ytterst nära brons, men det blev till slut en fjärdeplats. I samma lopp sprang Alexander Davidsson-Eriksson in på en grym 6.e plats. Dagen därpå var det dax för 400m och även om killarna sprang bra så räckte det inte riktigt ända fram utan Erik blev 4.a och Viktor 5.a.

Se reportage i tidningen Mitt i. https://mitti.se/sport/medaljregn-ungdoms-friidrott/

Se loppen på DSK Fri:s Youtubekanal