Äntligen tävling! Veckans Gren

  • 13 maj 2020

Eftersom alla ordinarie tävlingar är inställda eller uppskjutna så vill Svenska Friidrottsförbundet ge ungdomsaktiva (2008-2002) chansen att tävla på klubbnivå och därför har förbundet lanserat konceptet Veckans Gren https://www.friidrott.se/tavling/Veckans-grenar-2020.aspx

I lördags och söndags (9-10/5) så fick barn och ungdomar chansen att testa formen i 60 m, 80 m, 1500 m och längd. För en del av de yngre så var det första gången de tävlade och för många av de äldre var det en efterlängtad comeback på tävlingsbanan.

Träningen under vintern och våren har gett resultat och många fina tider och längder presterades. Victor Törnström P15 tangerade klubbrekordet på 80 m på fina 9.66. Innehavare av det rekordet är nu inte mindre än 4 killar! Men rekordet hänger löst om Victor får chansen till flera lopp.

De yngsta barnen i grupp L1/L2 och L2/S2 fick också testa på att tävla i längd och på några lördagar framåt så ska de även få prova på att stöta kula och springa 60 m. På sommaravslutningen får barnen ett diplom med sina nya personliga rekord.

Resultaten hittar du här

Petra Sahlgren kalibrerar målkameran och tidtagningen. ​​​​​​

 


Tävlingsledare Janne Berneryd och vår eminenta starter Ebba Turén förbereder för sprintloppen.

Lars Davidsson mäter och peppar de yngsta atleterna i länghoppet.