Mångkamps DM och SM

  • 4 feb 2020

Stor framgång på SM i Mångkamp i Sollentuna 1-2 februari!

I Helgen har Victor och Lucas Törnström (P15) tävlat i SM i Mångkamp. Båda fick en bra första dag och efter andra dagen kom Victor 2:a och Lucas 7;a. Grymt bra prestationer och pers i många grenar och totalt satte de också pers. Victor slog även klubbrekord! Grattis killar!!

2020 började med mångkamps-DM i Sätra 11-12/1. Erik Skoglund kunde bara vara med en tävlingsdag i P17 innan han tyvärr var tvungen att bryta, men han hann med att sätta ett nytt fint personligt rekord i stav!  

 I P15-klassen tävlade Victor, Lucas och 17 friidrottskompisar. Efter 7 tuffa grenar som avslutades med en dubbelseger på 600m tog Victor en grym 2.a plats och Lucas en fin 5.e plats och det blev två nya fina personliga rekord både i 7-kampen men även i flera individuella grenar. Victors resultat på 4027 var även ett nytt klubbrekord. Tävlingen var en perfekt genomkörare inför USM som gick av stapeln nu i helgen.

Detta var första gången som Victor och Lucas tävlade i ett individuellt SM och det var en del nya rutiner såsom signering vid avprickning, calling 30 minuter innan start, check av spiklängd och "reklamförbud" av vissa produkter! Det var lite skönt att tävlingen var på hemmaplan i Sollentuna. 17 killar från Klippan i söder till Umeå i norr tävlade i P15-klassen. Mångkampare är ju kända för att vara bra kompisar och i P15 var det inget undantag. Alla peppade varandra och det var en skön stämning mellan killarna.

Första dagen tävlade man i 60m, stav och längd. Både Victor och Lucas inledde tävlingen fantastiskt bra med personliga rekord på 60 m, följde upp med en fin stavtävling och avslutade dag ett med längd runt sina personliga rekord. Detta innebar att Victor ledde tävlingen med över 100 poäng efter dag 1 och Lucas låg på en bra 6.e plats.

Dag två startade med 60m häck där allt kan hända. Killarna var lite nervösa, men troligtvis var föräldrar och fans ännu mer nervösa! Lucas inledde med att i stort sett pricka sitt personliga rekord, medan Victor tyvärr inte alls fick till det och plötsligt var han 100 poäng bakom kompisen Joel som tävlar för Täby (och som till slut vann). Tävlingen fortsatte med höjdhopp där båda visade tävlingsnerver och slog sina tidigare personliga rekord, men plötsligt var de ändå nere på plats 3 och 7 efter att flera konkurrenter gjort en grym höjdtävling. Dax för kula och en möjlighet att ta igen viktiga poäng. Tyvärr fick inte Lucas alls till det, men Victor lyckades efter två stötar långt under personliga rekordet få till en bra stöt och så var han tillbaka på silverplats. Skönt att en av favoritgrenarna (600m) var kvar. Lucas nu nere på 8.e plats gjorde ett grymt lopp för att nå målet som var en 6.e plats. Han ledde från start till mål och satte ett nytt personligt rekord på sträckan. Det räckte för att bli 7:a i den tuffa tävlingen. Victor var tvungen att inte förlora med mer än en sekund mot Julian från Umeå för att behålla andraplatsen. Det blev ett stökigt lopp för honom där han ett tag var nere på 7:e plats......inte alls som det var tänkt. Men med ett fantastiskt sista varv, där han spurtade om alla utan brorsan, så gav det DSK en fin dubbelseger på sträckan och Victor en fantastisk silvermedalj på USM!

Det blev två nya personliga rekord i 7-kamp. Lucas slutade på 3738 poäng nästan 100 poäng mer än på DM. Victor ökade också sitt rekord med nästan 100 poäng och det nya klubbrekordet lyder nu på 4121 poäng. Stort GRATTIS!

Ett fantastiskt bra arrangemang av Tureberg där killarna tävlade samtidigt som hela Sverige-eliten. Det sporrade säkerligen till alla fantastiska resultat.

 

Victor Törnström, Silver 4121p

60m 7,51, Stav 3,45, Längd 5,72, 60m häck 9,48, Höjd 1,65, Kula 11,59 och 600m 1,32,39

 

Lucas Törnström, 7:a 3738p

60m 7,77, Stav 3,05, Längd 5,21, 60m häck 9,33, Höjd 1,62, Kula 9,68 och 600m 1,31,75