Stafett-DM och Perssons fyllde 12!

  • 12 sep 2019

Sju lag från DSK ställde upp i Stafett-DM i onsdags, en tävling med långa DSK traditioner. Tävlingen går alltid på Källbrinks IP i Huddinge den andra onsdagen i september och det blir ofta en mysig höstkväll. 

Alla grymma P11 och P13 killarna inför och under tävlingen!

De fem killarna i 5 x 60 m P11 (08/09) bestod av William Davidsson Eriksson (10), Edvin Lundberg (09), Marcus Edetoft (10), Charlie Amos (08) och Hanwen Dong (10). De satte alla växlar och sprang in på en mycket bra bronsplats trots att 3 av killarna inte ens hade åldern inne. Så starkt! När tre av killarna (Marcus, Edvin och Charlie) senare på kvällen sprang 3 x 600 m så upprepades bedriften! Ytterligare en bronsmedalj sprangs in av de starka och snabba killarna. Charlie som sprang sista sträckan startade i en ursinnig fart, tappade lite när mjölksyran slog till, men kom igen superstarkt på upploppet och pressade sig förbi Huddinge.

P13 killarna hade ett lag i 5 x 60 m och två lag i 3 x 600 m. Killarna gjorde bra och säkra växlingar och i den korta stafetten sprang de in på en 6:e plats och de två 3 x 600 m lagen blev 7:a resp 9:a. Alla killarna har ett år kvar i sin åldersklass så nästa år har de lite ”gratis”. De 6 P13 killarna är: Matteus Edetoft (07),  Jack Holmberg (06), Filip Wessel (07), Oliver Persson (07), Botvid Simonsson (07) och Philip Persson (07).

P15 killarna ställde upp med två lag. Lag 1 (04:orna Erik, Viktor Skoglund och Alexander Davidsson Eriksson) hade ett ”visst” favoritskap” efter sitt SM-guld i stafett-SM i våras och de infriade favoritskapet med råge. Killarna vann en överlägsen seger och tiden blev 3,5 sek bättre än tiden i våras. Lag 2 (05:orna Lucas Törnström, Noah Busch och Victor Törnström) sprang makalöst bra, alla killarna persade eller var nära pers och Victor som sprang sista sträckan hittade urkrafter på upploppet och sprang in på en bronsplats. DSK 1:a och 3:a!

Här hittar du resultaten

        
Trångt på pallen för P11-laget                         Lite mer plats i den långa stafetten