Kraftmätningsfinal, 5:a av 19 lag

  • 27 aug 2019

Kraftmätningen är en lagtävling för 15 åringar, ungefär som ett lag-SM för 15 åringar. Till finalen så kvalificerar sig lagen via kvaltävlingar på våren och försommaren. DSK ställde upp i pojkklassen och vi kvalificerade oss till finalen som ett av endast fyra rena pojklag från hela Sverige! De flesta klubbar tävlar i mixklassen, men klubbarna tävlar då också i pojk respektive flickklassen så vi hade hela 19 lag att tampas med.

 

Finalen gick på Tibblevallen i Täby under två dagar. Grenarna dag ett var spjut, längd och 80 m h. Dag två tävlade killarna i kula, höjd och 800 m. De bästa tre resultaten från varje klubb räknas in i resultatet enligt mångkampstabellen. Killarna tävlade i 4-6 grenar var.

Laget från DSK bestod av de supertaggade killarna Victor och Lucas Törnström, Alexander Davidsson Eriksson, Alexander Ludwigs, Erik och Viktor Skoglund.

Spjuttävlingen inleddes med ett par stabila resultat och ett personligt rekord. Jämfört med kvaltävlingsresultatet låg vi på plus redan från start. Längdhoppet bjöd på ytterligare personliga rekord av två av killarna. Vi fortsatte att samla mer poäng än vid kvaltävlingen. Vi var på gång! Solen sken och allt kändes toppen. Sista grenen för dagen var 80 m h. I 80 m h kan allt hända, häckarna ska ju passeras och hamnar man fel är det svårt att reparera loppet. I häcken så tappade vi tyvärr lite poäng jämfört med kvaltävlingen, men vi tappade inte modet. Än fanns det chans till en ädel placering på totalen. 

Dag två inleddes tidigt med kula, vi hade knappt hunnit vakna och kulan flög kanske inte de längderna som vi hade önskat, vi tappade poäng jämför med kvalet. Dagens andra gren var höjdhopp, en riktig DSK gren. Fem av killarna ställde upp i höjdhoppet och tre persade och en tangerade sitt pers, grymma resultat! Nu svävade vi på moln och kände att vi hade chans till en bra placering på totalen.

Sista loppet för dagen, 800 m, DSK’s riktiga poängplockargren. Grabbarna började känna av två dagars tävlande, det klagades på skavanker och lite ont både här och var, men trots diverse krämpor så ställde fyra av grabbarna sig på startlinjen på 800 m loppet och sprang fort! Inga personliga rekord i 800 m loppet, men väldigt många poäng till laget. Totalt sett blev det vår bästa gren och det näst bästa resultatet på hela tävlingen av alla lag och alla grenar!

Tävlingen var över för vår del, nu var det bara att vänta in resultatet från de andra lagen som sprang 800 m efter oss. Skulle vi ha chans på en bronsplats bland de 19 lagen från hela Sverige? Vi hamnade till slut på en helt fantastiskt bra 5:e plats, endast 4 futtiga poäng från 4:e platsen. 12 682 poäng tog vi. I kvalet samlade vi 11 975. Så starkt, så fantastiskt bra. Killarna har krigat och tävlat i ovana grenar och kämpat för varandra och klubben. Hade vi haft stolpe in istället för stolpe ut så hade vi nosat på bronset, men det är mycket som ska stämma i en mångkamp som denna. En riktigt rolig tävling har det varit och vi hoppas att kommande 15 åringar i klubben, både tjejer och killar, fortsätter ”traditionen.

Det var varma dagar i Täby, Nil skapar skugga mellan coachningen.

Lucas persar på 1,59