Hanwen slog Öresundsspelsrekord!

• 22 jul 2019

image: Hanwen slog Öresundsspelsrekord!

Atleter från vår klubb dyker upp på tävlingar i hela Sverige. Från Haparanda i norr till Smygehuk, eller iallafall Helsingborg, i söder. Våra fina ungdomar gör alltid sitt bästa och oss fans stolta. Ofta blir det personliga rekord och ibland till och med någon medalj. När unge Hanwen Dong ställde upp i Öresundsspelen blev det mer än så.

Hanwen visar upp priserna för vinst och tävlingsrekord i längdhopp

Öresundsspelen är en internationell tävling med ett stort inslag av tyska och danska friidrottare. Under tre dagar gör drygt 1.000 deltagare från tiotalet länder uppemot 3.000 grenstarter på Hedens Idrottsplats i Helsingborg.

I år representerades DSK av Hanwen Dong i Pojkar 9-klassen 60m och längdhopp.

Hanwen gjorde en fantastiskt fin tävling. Han vann först sitt försöksheat på 60m och i finalen sprang han snabbare än han någonsin gjort tidigare, 8,96, och detta kunde ingen av de andra pojkarna matcha.

På eftermiddagen följde sedan längd och även här gjorde Hanwen fina insatser för att i sista hoppet klämma i med 4,12 som inte bara blev vinnarresultat utan även ett nytt tävlingsrekord och detta trots motvind på -2,1 m/s!

Direkt efter målgång fick Hanwen som segrare på 60m blommor och åka bil för att ståndsmässigt kunna ta emot publikens hyllningar. Kanske något för oss att ta efter till Ungdomsspelen nu när vi har presumtiva sponsorn Porsche bara ett spjutkast från vår arena.

Både skånska, tyska och danska pojkar fick se sig slagna av Hanwen denna gång.