Fortsatta framgångar

  • 12 jun 2019

image: Fortsatta framgångar

Mats Törnströms har skrivit en rapport från lagtävlingen "Kraftmätningen"

Det stolta DSK-laget

DSK vann igen!

På soldränkta Gröna Dalen i Bålsta tog DSK's P04 och P05 en meriterande kvalseger i Kraftmätningen för pojkar i P15/P14. Vi vann över välkända föreningar såsom Upsala, Västerås, Göta, Täby, Tureberg, Bromma etc etc. Killarna överträffade sig själva och slog personliga rekord hela tiden!

Kraftmätningen är en lagtävling där man antingen tävlar i Mix, Flick eller Pojk-klasser. De grenar man tävlar i är 80m häck, 800m, Längd, Höjd, Kula och Spjut och här gäller det att ta så många poäng som möjligt. Det är resultat från tre personer som räknas in i lagets poängräkning och det gäller att alla bidrar. 

DSK's redan lilla trupp blev tyvärr ännu mindre när Alexander Davidsson-Eriksson oturligt skadade sig på den sista träningen inför tävlingen. Eftersom vi var få så fick vi vara lite taktiska med deltagande, men alla killar gjorde verkligen sitt bästa och de ställde även alla upp i grenar som de inte tränat på många år.

Alexander Ludwigs överraskade alla (även sig själv) när han hoppade sitt första längdhopp på flera år och sånär nådde 6 meter. Resultatet 5,97 hade gett honom en fin 6.e plats på USM inne. Han följde även upp med att stöta närmare 11,50 i kula och där slog även Victor personligt rekord med närmare en meter på fina 10,57. Längdhoppet blev en grym tävling där alla killar från DSK satte personliga rekord och Erik nådde 5,41!

Träningen för 80m häck med Amir gav också resultat och Lucas, Viktor och Victor sprang in på fina 13,01, 13,02 och 13,03....jämt värre! Efter ett snabbt dopp i Mälaren var det dax för höjd och spjut. Alexander, Viktor och Erik gjorde ett stabilt höjdhopp och var alla nära sina personliga rekord. I spjut blev det lite väl spännande efter att Lucas kastat över 34 m, Victor nära 28m , så hade Alexander 2 kryss och om han inte fick till ett giltigt resultat så hade laget inte fått några poäng för hans deltagande. Han tog det lugnt och såg till att DSK fick lite poäng även för tredje resultatet i spjut. Tack vare det så slog vi Täby i en rafflande toppstrid.....eller så var det Erik, Viktor och Lucas grymma insats på 800m. Vi var närmare 1100 poäng efter Täby inför 800m och när killarna sprungit så var vi 250 poäng före! Efter att ha tävlat en hel dag i grym sommarhetta så såg de alla till att springa på personliga rekord. Fantastiskt jobbat!

Nu ser det ut som om laget får tävla i Kraftmätningens final som avgörs i Täby samma helg som Finnkampen. Då hoppas vi att även Alexander Davidsson Eriksson kan vara med och se till att DSK kan utmana om medaljerna i Pojk-klassen!