Dubbla SM-guld!!

  • 27 maj 2019

image: Dubbla SM-guld!!

SM-guld, SM-guld, SM-guld, SM-guld, SM-guld, SM-guld, SM-guld. SM-guld, SM-guld, SM-guld. DUBBLA SM-GULD!

Alla som gjorde det möjligt

Dubbla SM-guld till DSK på Stafett-SM!!

Här kan du se den korta stafetten på friidrottskanalen.
Försöken: Spola fram till 2:11, finalen: spola fram till 4:42

Guld-pojkarna P15 4 x 80m - Erik Skoglund, Victor Törnström, Alexander Ludwigs och Viktor Skoglund.

Det var på inget sätt självklart att det skulle bli guld på korta stafetten. I Försöken var Uppsala snabbast och vann sitt heat och våra pojkar vann det andra heatet men tidsmässigt klart efter. I stafett kan allt hända och det är extremt viktigt med bra växlingar. Den senaste månaden har därför pojkarna hårdtränat växlingar tillsammans med stafettgurun allas vår PJ Trollsås. Att pojkarna är riktigt snabba det visste vi, Nil har jobbat med deras snabbhet hela det senaste året, men det gäller att få pinnen med sig hela vägen. I finalen startade Erik Skoglund och han gjorde en grymt snabb start och lämnade över pinnen till Victor Törnström mycket säkert. Victor tryckte på väldigt bra in i kurvan och höll positionen och lämnade över till Alexander Ludwigs, också en mycket bra växling. Alexanders kurvlöpning var väldigt stark och han tryckte distinkt stafettpinnen i Viktor Skoglunds hand - en helt perfekt växling igen! Redan när Viktor fick pinnen var övriga lag avhängda och med rejält tryck i steget flög Viktor fram och korsade mållinjen nästan 7 tiondelar före tvåan och guldet var bärgat! 
(se hela försök o final på friidrottskanalen - länk ovan eller på vår egen Youtube kanal eller här:

 

På den långa stafetten 3x800m var det många som trodde på medalj, våra pojkar tillhör de snabbaste i landet individuellt men inget är självklart i stafett. Erik Skoglund fick återigen starta och var iskall när två killlar drog iväg i ett mycket högt tempo på första varvet. Erik lät sig inte stressas och höll ett jämnt tempo och knaprade sakta in.  När det var 200 m kvar kom Erik upp i rygg och tryckte på, gick om strax innan sista kurvan och utökade sedan avståndet ända in och kunde skicka iväg Alexander Davidsson Eriksson i ledning. Alexander valde att trycka på hårt på första varvet, 59,5 sekunder!, och fick en rejäl lucka direkt. Några var vi nog lite nervösa om han gått ut för hårt men Alexander löpte avslappnat och hade full kontroll in till växling där Viktor Skoglund fick pinnen och kunde med en mycket kontrollerad löpning bärga SM guld nr två och DSKs första dubbelseger vare ett faktum!

Se loppet på vår Youtube kanal eller här:

 

Guld-pojkarna P15 3 x 800m Erik Skoglund, Alexander Davidsson Eriksson och Viktor Skoglund. Coacherna Nil de Oliveria och Per-Jonas Trollsås ej att förglömma.

Bästa tjejerna på F17 4 x 100m - Alexandra Frumerie, Josephine Lindestam, Sara Fajerson och Freddie Mosten-Jacob.

PF12-laget (ej SM) bestod av Ludvig Holzapfel, Julia Enochson, Michaela Frumerie, Alicia Bengtström och Filip Wessel.

Filip in action

Snart start


Alicia på upploppet

Michaela i full fart

Fin växling mellan Alicia och Ludvig