• 21 mar 2019

image: Saga, Victor & Lucas i stadslaget

Tre DSK-are var uttagna till stadslaget och Svealandsmästerskapen. Mats Törnström rapporterar.

Victor på pallen efter sitt fina 1000m-lopp

En av årets höjdpunkter för friidrottande 13- o 14-åringar arrangerades helgen 16-17/3, Svealandsmästerskapen. Den här gången stod Örebro (Närke friidrottsförbund) och fina Tybblelundshallen för tävlingen.

DSK Friidrott hade den här gången med tre atleter. Saga Ågren-Lundman, Victor o Lucas Törnström. Det gick som det normalt nästan alltid gör....distrikt Stockholm vann stort!

Saga, Victor och Lucas gjorde mycket bra insatser i den tuffa konkurrensen. Saga blev 6.a i höjdhopp i F13 och Lucas blev 8.a i tresteg och 9.a i stav i P14, Båda hade möjligheter att förbättra placeringar men nära rivningar o små övertramp grusade detta.

Victor hade toppat formen bäst och efter en 4.e plats i 60m häck, en 7.e plats i stav så gjorde han ett taktiskt perfekt lopp på 1000m och blev 2.a! Han följde sedan upp detta med att tangera sitt personbästa på 60m, inte bara en gång utan två gånger och blev 5.a.

Tävlingen avslutades med stafetter 8X200m, där Stockholm tog en dubbelseger och var mycket nära en trippel! Stämningen under tävlingen var fantastisk och alla killar och tjejer peppar varandra både inom distriktslaget men även över laggränserna.