DSK i Sollentuna friidrottshall!

  • 12 jan 2019

Äntligen har DSK Friidrott fått tillgång till tider i Sollentunas nya supermoderna friidrottshall!

Tack vare en subvention från Danderyds kommun kan vi nu börja träna i hallen! 

 

Toppmodern anläggning

Sollentuna friidrottshall stod klar 2016 och är den första toppmoderna friidrottsarenan i Skandinavien. Bland annat är löparbanorna byggda med den senaste tekniken som är utvecklad tillsammans med världselit och forskare. Samma typ av löparbanor finns på OS- och VM-arenor runt om i Europa. Anläggningen omfattar 6 800 kvadratmeter.

Vi kommer att successivt flytta några av våra träningspass för våra ungdomar till hallen (åldersgränsen för träning i hallen är 13 år). För grupp 5 innebär det att de tränar i Sollentuna tisdagar och lördagar, och för grupp 4 på lördagar, Eventuellt tillkommer fler tider längre fram.

Bosön - bye bye

Detta innebär också att vi lämnar vår kära Bosön där vi tränat på lördagar under många år. Det har varit väldigt inspirerande att träna på Bosön, ibland tillsammans med Sverigeeliten i många sporter men även Sollentuna har en grym atmosfär. Planerna på att bygga om Bosön till ett testcenter gör att det skulle bli en kraftig försämring för oss att träna friidrott där och när det finns en toppmodern hall i närheten så valde vi i styrelsen under förra året att börja jobba för detta alternativ. Kostnaden för att träna i Sollentuna är väldigt hög men vi har under hösten 2018 haft en dialog med fritidskontoret på kommunen och i november klubbades på fritidsnämnden en subvention som gör det möjligt för oss att hantera kostnaden. Stort tack till fritidschefen Håkan Arfwedson och hans team för all support!

Högre kvalitet 

I Sollentunahallen finns redskap för alla friidrottsgrenar, även kastgrenar, och även ett gym som våra aktiva kan nyttja. När vi nu också får fler träningspass under innesäsongen på riktig löparbana har vi gjort en rejäl kvalitetshöjning för våra aktiva. P g a kostnaden för hallen kommer vi kommer behöva höja våra terminsavgifter för grupp 4 och 5 vilket vi hoppas alla förstår. Våra avgifter jämfört med andra sporter kommer fortfarande vara låga tack vare alla ideella insatser, t ex när du hjälper till som funktionär vid våra arrangemang.

Buss eller samåkning

Till Bosön har vi ju haft ett skjutsningsschema men tror inte att det behövs längre då det finns bra bussförbindelser mellan Danderyd och Sollentuna (buss 607 och 627). Om behovet ändå finns kan vi givetvis sätta upp ett nytt skjutsningschema men hoppas att föräldrarna kan arrangera samåkning.

DSK satsar vidare

Den kvalitetshöjning på träningsverksamheten som vi gjort hoppas vi ska leda till att fler av våra aktiva kommer ut och tävlar, t ex i några av de stafetter vi deltar i. Vi hoppas också kunna locka nya medlemmar vilket är mycket viktigt för vår fortsatta satsning på att utveckla verksamheten. 

Bästa friidrottshälsningar!

DSK Friidrott styrelse