Medalj på Världsungdomsspelen

  • 8 jul 2018

image: Medalj på Världsungdomsspelen

Fyra DSK-are var på plats vid Sveriges (Europas?) största friidrottstävling som avgjordes på Ullevi i Göteborg sista veckändan i juni. Viktor, Erik, Victor och Lucas gjorde alla fina insatser och i den enorma konkurrensen är det helt fantastiskt att Viktor kom tvåa på 800m.

DSK representerat på pallen efter P14 800m!

Tufft i täten på 800m

Silver och pers med 4 sekunder på P14 800m för Viktor Skoglund på Världsungdomsspelen på Ullevi i Göteborg! Även brorsan Erik satte pers med 2 sekunder och kom 6:a. Strålande insats i nordens största ungdomstävling! Viktors nya pers 2.09,97.

Mats Törnström rapporterar mera:

I ett underbart soligt Göteborg tävlade Victor & Lucas på Världsungdomsspelen under fredagen. Sveriges största friidrottstävling med över 8500 starter och deltagare från hela Norden, Tyskland, Storbritannien och en mängd andra länder. Ett grymt arrangemang som är värt ett besök!

Det blev ingen riktigt fullträff för killarna den här gången, men konkurrensen var stentuff. Victor missade finalen på 60 häck med några få hundradelar, men sedan satte både Victor och Lucas nya fina personliga rekord på 600m. De blev ändå "bara" 11.a och 16.e, men om man tar bort alla norska killar blev de 3.a och 5.a bland svenskarna! Det finns alltid något positivt man kan hitta!

Dagens höjdpunkt skulle spjuttävlingen vara, men tekniken stämde inte riktigt och det blev ingen finalkastning utan de stannade på 11.e resp 13.e plats. Tävlingens hoodie införskaffades dock, så de var inte alltför besvikna. De lär vara tillbaka nästa år!

Extra snygga hoodies i år, givetvis skaffade Lucas och Victor var sin

Stilstudie av Erik under sitt perslopp

Viktor med medalj