Bra arrangemang i dåligt väder

  • 14 maj 2018

image: Bra arrangemang i dåligt väder

DSK bjöd på en riktig löparfest kring Danderydsvallen den första maj. Arrangemanget löpte på väl och våra egna ungdomar gjorde fina insatser. Tyvärr bröts den positiva trenden avseende antal deltagare, i det iallafall inledningsvis tråkiga vädret kom 306 löpare till start, att jämföra med 378 förra året.

Cafeteria-hjältarna

Vår klubbs förmåga att mobilisera funktionärer och genomföra trevliga arrangemang är omvittnad. Detta gällde även årets Danderydslopp med Mats Sjöstedt som tävlingsgeneral. Det var härligt att se alla glada barn och ungdomar med spring i benen ta sig runt en eller två varv kring Nora träsk (eller Nora Fågelsjö som mäklarna säger).

Det var även roligt att se alla vuxna ta chansen att springa 5 eller 10 km på vår natursköna bana och med den glädje de mottog den klassiska muggen efter målgång. Att de befarade upploppen av besvikna löpare uteblev (eftersom muggen för första gången saknade årtal) gladde särskilt vår muggansvarige.

Tyvärr lyckades inte våra marknadsföringsinsatser kompensera för det dåliga vädret och det faktum att första maj denna gång inföll på en tisdag vilket vi tror är dåligt för oss när många väljer att ta långhelg. Nu stannade antal löpare på 306 stycken.

Resultat alla klasser

DSK-pallplatser

Viktor Skoglund -04

Silver P15 5km 19:17

Victor Törnström -05

Brons P13 2km 6:56

Philip Persson -07

Silver P11 2km 7:11

Oliver Persson -07

Brons P11 2km 7:20