Nya klubbrekord på Hammarbyspelen

• 16 feb 2018

image: Nya klubbrekord på Hammarbyspelen

Både Alexander Ludwigs och Viktor Skoglund förbättrade sina egna klubbrekord på Hammarbyspelen.

Intervju efter 1000m-loppet. Viktor: "1000m löpning inomhus är 1000m löpning inomhus och i 1000m löpning inomhus kan allt hända", Erik (lite mer dämpad efter sin fjärdeplats): "Detta loppet har varit som en morot för mig men nu har den släckts" (med reservation för felhörning).

Viktor Skoglund tog en pallplats på 1000m efter sin snabbaste tid någonsin och sänkte klubbrekordet för andra helgen i rad. Den nya tiden lyder 2.55,41. Det räckte till en andra plats efter den starka Västeråskillen Ludvig Jaasund. Brorsan Erik slog också pers för andra helgen i rad i försöken på 60m och sprang på 7,96. I finalen gick det inte riktigt lika fort och han hamnade på en 5:e plats. Efter målgången på 1000 m blev det en liten intervju med speakern.

Alexander Ludwigs slog återigen pers och dessutom klubbrekord på den nya superhöjden 179 cm.

Den här helgen blev det all-in för Victor & Lucas Törnström i P13, vilket resulterade i många grenar, några personliga rekord, ett gäng medaljer och lite krämpor.

Helgens roligaste gren för de båda var nog kula för Victor, som tog ett av "karriärens" första guld, samt Lucas höjdhopp där det blev personliga rekord x 2 och en silverplats med nya personliga rekordet 1,46.

Söndagen fortsatte sedan med 60 häck där båda killarna sprang fint och Lucas satte även ett nytt personligt rekord på 10,15. Dagen fortsatte med längd där Lucas tog over tredjeplatsen från brorsan i sitt sista hopp. Victor, men lite känningar i knä/lår stod sedan över både 60 m häck final och 600m. Lucas däremot trotsade lite ryggont och sprang in på en tredje plats i både 60m häck och 600m. Lite orättvist att springa 600m 10 minuter efter final på 60m häck! Det blev lite för tunga ben när konkurrenterna kom utvilade och taggade, men riktigt bra kämpat, men han fick ge sig efter två varv i grymt tempo.

Alexander Ludwigs fullträff i höjd 1,79 - personligt, klubb- och tävlingsrekord!