Fina insatser i Huddinge

  • 1 feb 2018

image: Fina insatser i Huddinge

Scandic Indoor Games är en rejält stor tävling, extra glädjande att våra ungdomar kan hävda sig i den hårda konkurrensen. Läs Karin Sundbergs trevliga rapport från Storängshallen.

Nöjda Skoglundare!

Efter den lyckade tävlingshelgen i Täby Vinterspel så var det Scandic Indoor som gällde i helgen. Danderyd hade en liten trupp på plats, de tre tvillingparen Skoglund, Törnström och Persson samt Elsa Sahlgren och Ludwig Holzapfel.

Lördagen inleddes med längdhopp och personliga rekord för Skoglunds, Viktor klämde i med 4,60m och Erik med 4,50. Det räckte inte till pallen, med så kul med personliga rekord i längd efter lång tid utan.

Senare på eftermiddagen gick 1000 m loppet. På förhand såg det ut att kunna bli ett riktigt tufft lopp med två av de tuffaste konkurrenterna på plats, Linus och Fabian. Linus och Fabian hade innan loppet lagt upp en gemensam taktik att växeldra, men den planen sprack när Viktor blandade sig in i leken. Viktor låg tätt bakom Linus och Fabian för att på sista varvet lägga in en tokspurt och dra förbi konkurrenterna. I mål så var han drygt 1,5 sekund före i mål. Erik som nästan såg avhängd ut under delar av loppet kom igen starkt på slutet och gick jämsides i mål med Fabian och Linus, han hamnade dock precis utanför pallen. Både Viktor och Erik slog nya personliga rekord, och Viktor lyckades också knipa klubbrekordet på fina 2:56,22.

Scandictävlingarna avslutade med 60 m där både Erik och Viktor gick till final. Inga pers i detta lopp men en 3:e plats till Erik.

Victor och Lukas Törnström koncentrerade sig på stavhoppet denna helg. Spännande tävling där till slut Lucas fick med sig en fin silverplats hem. Han tog höjden 2,07. Victor persade med 2,02.

Ludwig Holzapfel kvalificerade sig till b-finalen i hård konkurrens med 28 andra P12.

Elsa Sahlgren i F10 tog sig till final på 60 m och där vann hon övertygande!

Philip och Oliver ställde upp på sin favoritgren (?) 800 m och det gick strålande med en 2:a plats till Philip och en 3:e plats till Oliver. Kanske var det personliga rekord också?

Ja, visst var det det - det var det första 800m loppet inomhus som P11 och båda förbättrade sina personbästa med runt 10 sekunder. De nya personliga rekorden lyder nu  på  2.39,89 (Philip) och  2.41,92 (Oliver).

Elsa med guldmedalj flankerad av stavhoppande tvillingarna Törnström.

Erik på väg mot nytt personligt rekoerd på 1000m

Viktor överst på pallen efter ett fantastiskt 1000m-lopp!

Philip och Oliver på pallen efter 800m-loppet