Terminsstart med Brett!

  • 13 jan 2018

image: Terminsstart med Brett!

Terminen 2018 för grupp 4 och 5 på Bosön startade på samma sätt som vi avslutade med ett träningspass med gästtränaren Brett Robinson. En australisk sprinter och elittränare som bl a tränar flera paralympier.

Brett pratade mycket om vikten av att köra mycket löpskolning (drills) för att sätta grunderna i ett bra löpsteg. Han körde också accelerationsövningar och gav personlig återkoppling till många av våra duktiga ungdomar.  Han avslutade med att visa hur man kan använda Flossband för att mjuka upp stela muskler och leder.

Nu åker Brett till Australien (där det är ca 40 gr just nu) och kommer tillbaks i slutet på Juni, då vi hoppas få se honom på Danderyds Gymnasium,

För att vara med i Bretts tävling om en snygg tröja (den gula på bilden) så kan du gå till vår Facebook sida;
https://www.facebook.com/groups/161910412137/

eller Instagram:
https://www.instagram.com/dskfriidrott/

 

 

Presentation av Brett Robinson:

Brett Robinson är en australisk tränare och utbildad sjukgymnast, som tränar aktiva på högsta internationella nivå, bl a flera paralympier. En av hans fokusområden är mental träning och förståelse för mänskligt beteende. 

Bretts träningsfilosofi kan sammanfattas:

"To help my athletes become better people, which in turn will help them become better athletes"

Vi tycker Brett och hans filosofi passar väldigt bra tillsammans med DSK Friidrotts värdeord: Glädje, sundhet och utveckling.