Luciaspel med klubbrekord

  • 15 dec 2017

image: Luciaspel med klubbrekord

Helgen 8-10 december arrangerades Luciaspelen i Sätrahallen av IFK Lidingö. Vi DSK-fans bjöds bland annat på en fin stafettinsats, många medaljer till bröderna Törnström och ett klubbrekord i höjd av Alexander Ludwigs.

Stafettlaget Vera Millbourn, Lucas och Victor Törnström samt Ella Axelson.

Här kommer en rapport från Mats Törnström.

Vera, Lucas, Ella och Victor gjorde en strålande insats på fredagskvällens stafett för PF13. Tyvärr hade man lite otur med heatindelningen och fick nog inte riktigt det motstånd som hade gett en pallplats. Nu blev killarna och tjejerna lite snöpligt 4.a efter att två Huddinge-lag pressat varandra I det sista heatet. Till slut skiljde det 4 hundradelar till Huddinge-lagets fördel...men att komma 4.a av 39 lag är ju fantastiskt bra. Skön stämning i hallen och bra placering gav ju mersmak att vara med även nästa år.

Luciasplen fortsatte sedan på lördagen och söndagen med individuella tävlingar. I P13 var det grymt många anmälda med nästan 60 killar på både 60m och längdhopp. Vi som följde desas P13-killar fick se många fantastiska resultat. Victor & Lucas har verkligen haft en bra försäsong som ger resultat. I tuff konkurrens gick killarna till final på 60m och gjorde där sina bästa lopp någonsin. Victor blev 4.a på tiden 8,38 och brorsan blev 6.a en tiondel efter. Söndagen inleddes med 60m häck och en andraplats för Victor på tiden 10.14. Där blev Lucas 4.a på nästan personliga rekordet 10,44. Dagen fortsatte med 800m där det blev en syskonkamp och där Lucas tänkte spurta om Victor på sista raktsräckan men tji fick han. Victor vann på 2,28,71 och Lucas kom tvåa på 2,29,02.

Därefter var det direkt till längdhoppet och det visade sig att de båda hållt igen lite på 800m, för Lucas hoppade sitt näst bästa hopp någonsin och blev 7.a på 4,67 medan Victor sparade bästa hoppet till sista omgången och blev 3.a på nya personliga rekordet 4,93. Härligast var ändå att se alla P13-grabbar träffas igen. Killar från Linnea, Huddinge, Väsby, Täby, Lidingö och Hässelby som hejjar och uppmuntrar varandra även om de är konkurrenter. Det är verkligen kul att se.

Alexander Ludwigs hoppade 1,76. Nytt klubbrekord för P14.

Här går det undan.

Törnströms på pallen