Många debuter på SAYO Indoor

  • 11 dec 2017

Genom att låta våra tränare vara på plats när SAYO Indoor avgjordes i vår närmsta inomhushall så var det många av våra yngsta atleter som valde att ställa upp. Många gjorde sin första tävling och alla kämpade storstilat. Philip Persson -07 sprang även 600m på nytt mästerskapsrekord!

Elsa på silverplats efter 60m

Ett drygt dussin unga DSK-are hade lyssnat på tränarna Arvid, Valle och Saga och valt att anmäla sig till tävlingen SAYO Indoor. Ett tävling som ju avgörs på ett lagomt långt avstånd från vår hemkommun i nya fräscha Sollentuna Friidrottshall.  Nu när många fler skaffat sig personliga rekord hoppas vi detta gav mersmak och intresse för fortsatt tävlande.

Av våra atleter lyckades några i de rejält stora startfälten till och med bli bland de tre bästa och få kliva upp på prispallen. Snabba Elsa Sahlgren slog pers på 60m (9,40) och blev tvåa i F10-klassen.

Både Philip och Oliver Persson slog personliga rekord på 600m vilket ledde till guld och brons. Philips tid 1.50,97 innebar även mästerskapsrekord, extra imponerande med tanke på att tävlingen första gången arrangerades redan 2005.

Philip och Oliver på P11-prispallen efter ett fint genomfört 600m-lopp

Elsa visar stolt upp sitt fina pris (föräldrar! skicka gärna bilder på era barn till ludwig.jonsson@ericsson.com så ska ni se att de dyker upp på en hemsida nära er)