Lyckat läger i Gävle

  • 21 nov 2017

image: Lyckat läger i Gävle

För första gången genomfördes vårt höstläger i Gävle. Vår ordförande Bosse Wikmark var med och berättar här om tre trevliga dagar.

HÖSTLÄGER GÄVLE 10-12 nov 2017

Hej föräldrar och aktiva, det har nu gått en vecka sen vi kom hem från årets höstläger där det känns lika kul som alltid att kunna konstatera att vi åter haft det bästa lägret någonsin, i alla fall i Gävle. :D

Inte bara ett läger utan även en upplevelse för alla.

Vi ledare/tränare som var med eller förberedde och genomförde lägret är alla samstämmiga i att alla atleter skötte sig med den äran både på och utanför banan, verkligen bra jobbat. Alla som kunde var med på alla aktiviteter och tränings/tävlingsmoment utan tvekan.

Detta var så roligt att uppleva, så ett stort beröm till DSKs friidrottsungdomar.

Ni föräldrar får gärna med underlag av resumén ge feedback på lägret, gärna tillsammans med ungdomar, så vi kan göra det ännu bättre nästa gång.

Vi fick ju göra en förändring i senaste årens höstläger till Norrköping och valet föll på Gävle och Gavlehovs nybyggda arena Omegahallen, som invigdes så sent som den 17 september, alldeles bredvid "historisk mark" Gunder Häggs stadion, en man som kanske inte våra aktiva kände till just då.

Dag 1

På fredagen anlände vi (24aktiva, 5ledare + 1mascot de senaste 5åren, min dotter Angelina nu 8år) till Best Westerns City hotell, nära parkering o smidig incheck och sedan bra middag i trevlig matsal.

Vi fick även besök till middagen av Gefle IFs Mats Åkerlind, en räv i friidrottsammanhang som bl.a. suttit i friidrottsförbundets styrelse i 12 år, otroligt kunnig, han var troget med oss i två dagar och hjälpte oss bl.a. med start o sprintträning. Mats kunde, skada till trots, hjälpa oss bra då vi saknade en tränare denna gång, stort tack för det.

Efter middag begav vi oss iväg till Drömhuset där vi under glada tillrop i fyra lag genomförde en trekamp, Sumobrottning, Mekanisk Tjur samt Gladiatorkamp.

Dag 2

Vi anlände vid niotiden till en inomhusArena som var i absoluta toppklass med bl.a. 6rundbanor plus uppvärmningsbana runt denna, där vi på förmiddagen avverkade teknikträning med sprint, längd, höjd och häckträning och avslutade med traditionsenliga flygande 30m.

Lunch inne i centrumhuset i foodcourt där vi i enlighet med vår ambition att propagera för bättre kost (än bara hamburgare) avnjöt lunch och sen efter vila tillbaka på eftermiddagen med uppvärmning och sedan stegen 100-200-300-200-100m. Obs! alla genomförde alla lopp vilket nog är, som Stefan sa, rekord i vår höstläger historia, jag har varit med sen 2003 och kan nog intyga det. Bra jobbat!

Kväll med god middag igen, ungdomarna blev kanske lite väl till sig i gemensamma lekar på hotellet men bra god stämning, härligt att se att alla umgås med alla oavsett ålder.

Dag 3

Bra frukost, utcheck och avfärd till arenan igen, istället för jägarspring och bad genomförde vi för första gången en modifierad 5-kamp med riktig poängberäkning för respektive åldersintervall, 60m-höjd-längd-kula och 600m. Detta tog ca 3timmar, Mycket lyckat vågar jag påstå och engagemanget var på topp. alla gav allt.

Efter lunchen avslutade vi lägret i hallen med lite extra vila innan stafetterna.

Vi fick då tillfälle att informera lite om klubben vad som är på gång nu och framåt, vi gick kort igenom en enkät som alla fyllde i på vägen upp med bl.a. deras förväntningar på lägret.

Ebba höll i en mycket bra information om kost o kostintag, när var hur och varför.

Lars o Lena redovisade de goda 5kampsresultaten (ett jättejobb i sig att ro ihop)

Stefan meddelade lagen i avslutade stafetter  x200m. Lars och Lena hade med precision fått ihop så jämna mixade lag så det skiljde bara 0,5sek i totaltid lagen emellan.(räknat på 200metersresultaten dagen innan).

Stafetten blev just så jämn som man kunde hoppas på, det skiljde bara ca 30m på första och sista lag i mål, så spännande!!!!

Lagbild ett tack och adjö, t.o.m. Gefles Mats var imponerad över träningsmoral och insatser från alla aktiva, ledare och över vårt lilla arrangemang som helhet.

Ett mycket bra läger, tack till alla aktiva, ledare/tränare och föräldrar för denna gång.

Nu stundar tävlingar bl.a. i Göteborg och julavslutningar, hoppas vi ses då.

Det är mycket positivt på gång inom vår förening nu, men det återkommer jag om i annat mail och via hemsidan.

Hälsar

Bosse Wikmark