Tusentals såg DSK springa stafett

  • 20 jun 2017

image: Tusentals såg DSK springa stafett

Vera Millbourn, Saga Ågren Lundman samt Lucas och Victor Törnström var våra duktiga löpare i Bauhausgalans ungdomsstafett, dessutom vann Lovisa Ewerblad brons individuellt.

Vera, Saga, Lucas och Victor i solskenet på Stockholms stadion.

Här kommer en rapport från Mats Törnström om ungdomsstafetten för Flickor/Pojkar 12 som sprang 4 x 200m och där ett av 32 lag var vårt DSK-lag,

Lucas, Saga, Victor och Vera gjorde en fantastisk insats och vann sitt försöksheat överlägset och tog sig till final som fjärde lag. Man ser dock på bilden nedan att det var lite nervöst och spänt på callingen inför finalen. Det fanns ju ändå några tusen på läktarna :-),  men de gjorde alla ytterligare en kanonfin stafett och krigade om bronsplatsen ända in I mål! Det blev till slut en fin femte plats och som extra krydda fick de träffa Lasse Åberg efter finalen. Vet inte riktigt om de visste vem det var, men jag tyckte det var lite nostalgi I alla fall :-)! 

Sedan var det ju kul att se den bästa svenska Diamond League någonsin med tre andraplatser och en tredje plats samt ett världsresultat av De Grasse på 100m (dock med lite för mycket medvind!)

Det var även fantastiskt att se världsstjärnor som De Grasse, Ståhl, Lindh och många andra ta sig tid för att snacka och skoja med sina yngre "fans". Victor och Lucas "tjatade" till sig ett antal nummerlappar och autografblocket var fullt när de kom hem. Lovisa Lindh blev inkallad till dopingkontroll, men hon lovade att komma tillbaka till barnen och det gjorde hon....vet inte om ett välbetalt fotbollsproffs hade gjort samma sak :-)!

Nu hoppas jag att Saga och Vera även vill springa nästa år.......det finns ju några 06-killar som är snabba :-)!

Ja, lagets femteplats blir alltså ännu mer imponerande med tanke på att halva laget (Saga och Vera) även får vara med nästa år och i dessa åldrar betyder ett år ganska mycket.

Lovisa Ewerblad var vår enda deltagare individuellt i ungdomsklasserna. Hon kom trea i Flickor 14 800m vilket belönades med en liten fin diamant samt ett nytt pers att förhålla sig till i den fortsatta träningen. Tid 2.31,92.

Som tävlingsdeltagare fick hon även en fribiljett till stora tävlingen vilket var bra för då fick hon bland annat se det fantastiska DSK-stafettlaget göra sitt fina lopp.

Här känner man nästan spänningen inför finalen!

Målfoto från finalen. Vera vid pilen.

Hela det framgångsrika stafettlaget tillsammans med Lasse "Trazan Apansson" Åberg.

Lovisa med sitt diamantpris och vilken cool nummerlapp!

Tur att Olyckan inte var framme under diskustävlingen när flera diskusar gick över kastburen och singlade ned utanför kastsektorn, i minst ett fall till och med på löparbanorna.