Stafettsilver till P17

  • 16 maj 2017

image: Stafettsilver till P17

Stafett-DM blev ett lyckat genrep för våra lag inför Stafett-SM. Läs coach PJ's rapport!

P17-prispallen. Foto PJ Trollsås

Per-Jonas Trollsås rapporterar:

DSK-Friidrott och Stafett DM!  Det väcker ju alltid goda minnen!!

I årets första del av stafett DM med Sprintstafetter för P/F 15 och äldre ställde DSK upp med de två lag som strax ska iväg på stafett SM i Malmö.

Först ut var F15 laget på 4x80m (3 heat med de 6 bästa till Final)

Där startade Hanna Bäckman fint i sitt första tävlingslopp efter en envis skadeperiod, Växlingen till Saga Brodin gick smidigt och Saga B lämnade över till Saga Bolmgren som gjorde en fin kurvlöpning och tog upp DSK.laget till en andra plast i heatet, växling gick kanon bra!, men sedan trodde Linnea att Saga vile säga något och stannade för ett kort ögonblick upp…… hon fick dock snabbt upp farten igen och med en andraplats i heatet och en bra tid var final platsen säkrad.

Därefter  var det dags för DSK.s NYA! P17 Lag på 4x100m. Där två av löparna var helt nya i stafett rollen, Adam gjorde sitt blitt 3dje Stafett lopp och ”Stafett Veteranen” Nisse-Nisse Jonsson kompletterade då Philip Ludvigs vill vila sina skadade lår-muskler till kommande SM.  Kanske vi  inte skrämde de övriga 5 deltagande lagen i Finalen på pappret. Men Stafett är Stafett. Adam startade med sin nu beprövade ”Asafa Powell start”  och gjorde en ypperlig första kurva!  Hördes från läktaren –VEM är den snabbe lille killen på innerbanan???, Växlingen till medeldistansaren Nisse-Nisse var perfekt, Nils stormade iväg som  en sprinter!, Växeln till Johan-Jeff Vanerel gick fint och Johan/Jeff gjorde nog sin bästa kurvlöpning någonsin, fin var också överlämningen till Lucas-Kevin Hefte, här har DSK verkligen fått en avslutnings löpare av klass!, DSK  låg 3-4.s när Lucas fick pinnen, och det var full kamp om den platsen hela upploppsrakan, men med sina långa kliv och bra uthållighet så grejade Kevin 3.dje platsen!, när sedan Hammarby blev diskade för felaktig växel så var DSK. Plötsligt stolta DM 2.or!!  inte illa. Nu blir det spännande att följa laget på SM näst-kommande helg!.

Avslutande grenen för DSK var finalen i F15 där vi hade lite förhoppningar då tiden från försöket endast var 3-tiondelar från medaljerna, Hanna startade på nytt bra trotts det kalla vädret som nu rådde i Sätra  första växlingen till Saga gick ypperligt, men tyvärr så blev den andra växlingen inte lika lyckad som förra gången, men Saga Bo sprang på nytt fint i kurvan och in på upploppet var DSK med i grupp tjejer som på rad kämpade om plasterna 2-5, DSK blev till slut 5.a denna gång men fick 2 fina lopp innan SM.

Det kanske roligaste på stafett DM var dock att DSK hade med sig en stor trupp med ytterligare 4 aktiva och en supporter som var på plats och var med och värmde upp och var redo att hoppa in i fall någon hade fallit ifrån på uppvärmningen, detta är A och O i Sprint stafett för att bli bra måste man ha ett lag med minst 5 löpare då det lätt blir skador och ”känningar”  i dessa grenar stort tack till Freddie, Ebba, Oskar, Philippe och Jeanne för att ni var med på plats i sStra, samt till medföljande föräldrar som gjorde ett fint funktionärsjobb i växel 2 under hela tävlingen.

Nu ser vi fram mot Huddingespelen i helgen och Stafett SM i Malmö 27-28 Maj

Länk till resultaten