Danderydslopp i strålande sol

  • 4 maj 2017

image: Danderydslopp i strålande sol

2017-års Danderydslopp blev mycket lyckat. 

Hej vad det går - bara 4,96 km kvar.

Strålande sol och större fokus på marknadsföring gjorde att årets Danderydslopp hade fler anmälda och deltagare än de närmast föregående åren. I år 441 anmälda varav 378 kom till start. Yngsta löparen var född 2013 - äldsta 1936!

Ideeellt arbetande funktionärer, bra snurr i cafeterian och många efteranmälningar ger klubben ekonomiska möjligheter att till exempel sponsra kommande läger och tävlingsresor. Tack alla som gör detta lopp möjligt!

Vi fick i år extra mycket beröm för vårt arrangemang och även om vädrets makt inte kan underskattas så är även startlistorna med många kvalificerade löpare, varav flera kommer tillbaka år efter år, ett bevis på att vi iallafall gör något rätt.

Det är givetvis väldigt roligt att så meriterade löpare som vinnarna i tävling 10 km Fredrik Uhrbom (flerfaldig svensk mästare) och Charlotte Karlsson (Lidingöloppsvinnare) väljer att ställa upp.

Vi hade själva ett femtontal barn och ungdomar som sprang. Förutom de fyra killarna Måns, Viktor, Victor och Philip som till och med lyckades knipa någon av de fina pokalerna så gjorde även till exempel Caroline Olsmats och Emmy Hällkvist riktigt stronga insatser.

Till sist ännu ett tack till alla fantastiska, positiva och hårt arbetande funktionärer som gör vår tävling till något alldeles extra. Ett extra tack till årets nye tävlingsgeneral Mats Sjöstedt. När det nu gick så bra i år undrar man ju hur det ska bli när Mats blir varm i kläderna - tisdag första maj 2018 får vi svar :-)

Danderydsloppet har de finaste funktionärerna.

Pallplatser

Måns Backman -03

Brons P15 5km 20:37

Victor Skoglund -04

Silver P13 2km 6:40

Victor Törnström -05

Silver P12 2km 6:46

Philip Persson -07

Brons P10 2km 7:17