Arvid och Jeanne prisade på årsmöte

  • 28 apr 2017

image: Arvid och Jeanne prisade på årsmöte

På årsmötet för Danderyds SK belönades Arvid Friberg och Jeanne Lindestam med stipendier för sina idrottsliga framgångar samt goda kamratskap. 

Jeanne och Arvid med sina välförtjänta stipendier (photo cred Nils Jonsson 2015-års Göran Nyströms stipendiat)

Vid årsmötet för Danderyds SK den 27:e april fick både Arvid och Jeanne stipendier. Detta var för övrigt det sista årsmötet för DSK som flersektionsförening.

Nu ändras namnet till till Danderyds SK Fotbollsförening eftersom det nu endast är fotboll som bedrivs inom "gamla" DSK, övriga idrotter har bildat egna föreningar som nu ingår i den nybildade föreningen Danderyds SK Idrottallians.

Börje Åbergs stipendium till Arvid med motivering.

Arvid Friberg : Arvid tog under 2016/17 ytterligare  ett stort kliv framåt och etablerade sig som en av Stockholms och Sveriges bästa 400m löpare med  topparna som 1:a på UDM  och 2:a på IUDM på USM i Hässleholm gick Arvid för andra året i rad till final och förbättrade sin placering från året innan till en fin fjärde plats.  

Arvid har tränat med DSK  i ca 4 år och är ett föredöme för unga atleter i föreningen. Han är även tränare för två av våra barngrupper på söndagarna  och det ska bli ytterst spännande att följa hans framtida karriär.

Emelie O´Konnors stipendium till Jeanne med motivering.

Jeanne Lindestam: Jeanne har under 2016/2017  ytterligare  utvecklats till en av  Stockholms och Sveriges bästa höjdhoppare i sin åldersklass. Hon har bland annat tagit medalj på stora tävlingar som SAYO i somras  och på  Julklappsjakten i Göteborg i vintras och har förbättrat sitt PB till 164cm som också är gällande klubbrekord inomhus . Jeannes bästa insatts under året kom dock under USM i Vellinge där hon bland 22 hoppare först tog sig till final och där slutade på en fin sjätte plats i sitt första USM endast en höjd från medalj. Vi följer Jeannes utveckling med spänning framöver.