Julklappsjakten

  • 29 dec 2016

image: Julklappsjakten

Lyckad resa till Sveriges största inomhustävling!

Stora delar av DSK-truppen

Ett drygt tjugotal positiva barn, ledare och föräldrar gjorde årets tävlingsresa till Göteborg till en härlig upplevelse.

Nu kan vi äntligen lämna förra årets trauma bakom oss då vi bara kom till Södertälje där vi tvingades vända på grund av det dåliga vädret som gjorde att tågtrafiken ställdes in.

Denna gången gick allt, om uttrycket tillåts, som på räls. Transporterna med SJ och spårvagn gick som de skulle, alla sov gott på vandrarhemmet, DSK-flaggan vajade stolt på läktaren i Friidrottens hus, coach PJs stämma ljöd och det bästa av allt: våra unga atleter levererade sitt bästa både på och utanför arenan.

Philip hade sina grenar på lördagen. Först tog han brons på 60m på nytt klubbrekord 7,42 och sedan vann han längd och tog här revansch på USM-guldmedaljören Samuel Lestander från Göteborg. Sin vana trogen slog Philip till i sista omgången, här med ett fint hopp på 6,26.

De andra "lite äldre" killarna gjorde också bra ifrån sig. Valle satte pers på 60m då han bärgade bronset i P19 60m och belönades med ett presentkort på ett tresiffrigt belopp. Arvid blev instängd i sitt 400m-lopp men som säsongöppning såg det ändå väldigt lovande ut och det blev ju faktiskt en andraplats i seniorklassen. Nils sprang också 400m och gjorde det bra, vinst i sitt heat och pers. Dessa fyra gjorde sig alltså mer än förtjänta av en traditionell festmåltid på Vasagrillen efteråt.

Med på resan var inte bara rutinerade tävlingsrävar utan även rena "rookies", till exempel Oskar och Freddie.

Oskar gjorde sin första tävling utanför hemkommunen men lyckades ändå vinna två medaljer genom en femteplats i kula och en sjätteplats i längd för i Julklappsjakten är det så sympatiskt ordnat att det i klasserna för de yngsta delas ut åtta pris i varje gren. Lillasyster Irma var med och hejade och det är inte omöjligt att hon dyker upp på Julklappsjakten 2017.

Freddie, som är en mångsidig atlet, visade inga premiärnerver när hon sprang häck och hoppade längd med planka för första gången, även på 1000m kämpade hon riktigt bra.

Jeanne hoppade 1,60 och var trots den brutala höjningen till 1,64 nära i ett försök, en höjd som i så fall blivit personligt rekord. Nu blev det ett brons och även hon fick ett presentkort även om pokal kanske hade uppskattats mer. Tror det är sådant som kallas ilandsproblem. En tröst för Jeanne kanske är att 1,60 är nytt klubbrekord.

Våra 04-tjejer slog mängder av personliga rekord. Josephine i längd och 60m, Celine på 60 och 800m och Alexandra i höjd.

Trots att Saga blev tvåa på 1000m, femma på 200m och gick till final på 60m så var hon kanske mest nöjd över att hela helgen korrekt fått bli kallad Bolmgren istället för det alltför vanliga och förstås felaktiga "Blomgren". När den Sverigegemensamma inomhusstatistiken publiceras ska det bli spännande att se vilken plats som Sagas 3.14,21 på 1000m leder till.

Ella gjorde sitt bästa trots att hon inte var helt frisk, trots detta elände blev det medaljer i både längd och tresteg.

Våra 04-pojkar gjorde fantastiska resultat och såväl Alexander, Erik och Viktor kunde lämna Göteborg med ett gäng medaljer. Extra roligt med nya klubbrekord som Alexanders 27,44 på 200m och 1,58 i höjd samt Viktors 2.25,42 på 800m.

Resultat Julklappsjakten 2016

Oskar med medalj

Tre DSK-are bland de åtta bästa på 200m!